social image

Инова Либ

Здружение за развој и иновации на библиотеки

Добредојдовте на страната на Здружението за развој и иновации на библиотеки ИНОВА ЛИБ кое е регистрирано на иницијатива на група ентузијасти, библиотечни професионалци и стручњаци со цел размена на вештини, знаења и ресурси помеѓу членовите на здружението и библиотечната заедница, заради остварување на пошироки заеднички интереси за развој на библиотеките во Р.Македонија. Успехот на ИНОВА ЛИБ ќе биде директен резултат на ентузијастичките напори на членовите на Здружението, затоа Ве покануваме да ни се придружите на овој добар пат кој ќе ни помогне да ги зајакнеме нашите вештини, нашите библиотеки. Направете го тоа за вашата библиотека и за сите библиотеки во Македонија: приклучете ни се уште денес!

Настани и вести

Сите вести

Глобална визија на ИФЛА

Учеството на библиотекари од целиот свет во дискусиите на Глобалната визија на Меѓународната федерација на библиотечни асоцијации и институции (ИФЛА), (International Federation of Library Associations and Institutions IFLA Global Vision претставува потфат што ќе генерира обединета патоказна карта за иднината на полето на библиотечната струка.

Прочитај повеќе

05-06.07-2017| IFLA Global Vision - Дводневна работилница во Мадрид

На 5 и 6 јули во Мадрид во присуство на 36 претставници на библиотекарски асоцијации и библиотеки од цела Европа и претставници на секции на ИФЛА водени од претседателката на ИФЛА, Scheeder Donna, новоизбраната претседателка, Pérez‐Salmerón Glòria, генералниот секретар, Leitner Gerald, се одржа шестата регионална работилница на IFLA Global Vision.

Прочитај повеќе

08-09.06.2017|Конференција на тема: Библиотеките – национален идентитет и разноликост

27 Национална конференција на Бугарската Библиотечно-информациска Асоцијација (ББИА) на тема „Библиотеките – национален идентитет и разноликост се одржа на 8-9 јуни во аулата на Софискиот универзитет "Св. Климент Охридски" во Софија.

Прочитај повеќе

Од нашиот блог

Партнери и соработници

Фотографии од последните настани

Членство

Сакате да бидете наш член?