social image

Инова Либ

Здружение за развој и иновации на библиотеки

Добредојдовте на страната на Здружението за развој и иновации на библиотеки ИНОВА ЛИБ кое е регистрирано на иницијатива на група ентузијасти, библиотечни професионалци и стручњаци со цел размена на вештини, знаења и ресурси помеѓу членовите на здружението и библиотечната заедница, заради остварување на пошироки заеднички интереси за развој на библиотеките во Р.Македонија. Успехот на ИНОВА ЛИБ ќе биде директен резултат на ентузијастичките напори на членовите на Здружението, затоа Ве покануваме да ни се придружите на овој добар пат кој ќе ни помогне да ги зајакнеме нашите вештини, нашите библиотеки. Направете го тоа за вашата библиотека и за сите библиотеки во Македонија: приклучете ни се уште денес!

Настани и вести

Сите вести

29.11.2014 |Втора средба на Ineli Balkans иноватори

Од 25-28 ноември 2016 во Софија, Р Бугарија ќе се одржи втората средба на мрежата на иноватори од јавни библиотеки од 11 држави кои ќе расправаат за постигнувањата во последната година и јакнењето на мрежата. Средбата е организирана во рамките на проектот ИНЕЛИ Балкан, од страна на грчката библиотечна асоцијација Future Library во соработка со Буга

Прочитај повеќе

28-30 септември 2016 |Тридневна работилница -„Јавно застапување и лобирање на библиотекии“

Во организација на Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ денес започна тридневната работилница на тема „Јавно застапување и лобирање за подобро финансирање на библиотеките во РМ“, која е дел од иницијативата на EIFL-PLIP (Електронски информации за библиотеки – Програма за иновативни библиотеки) за Балканот за 2015-2016,

Прочитај повеќе

19-20 maj 2016 | Работилница -„Јавно застапување и лобирање на библиотекии“

Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ во соработка со Библиотекарското здружение на Македонија имаат чест да Ве поканат на дводневна работилница наменета за директори на јавни библиотеки , претставници на библиотечни здруженија „Јавно застапување и лобирање на јавните библиотеки“.

Прочитај повеќе

Од нашиот блог

Партнери и соработници

Фотографии од последните настани

Членство

Сакате да бидете наш член?