social image

Инова Либ

Здружение за развој и иновации на библиотеки

Добредојдовте на страната на Здружението за развој и иновации на библиотеки ИНОВА ЛИБ кое е регистрирано на иницијатива на група ентузијасти, библиотечни професионалци и стручњаци со цел размена на вештини, знаења и ресурси помеѓу членовите на здружението и библиотечната заедница, заради остварување на пошироки заеднички интереси за развој на библиотеките во Р.Македонија. Успехот на ИНОВА ЛИБ ќе биде директен резултат на ентузијастичките напори на членовите на Здружението, затоа Ве покануваме да ни се придружите на овој добар пат кој ќе ни помогне да ги зајакнеме нашите вештини, нашите библиотеки. Направете го тоа за вашата библиотека и за сите библиотеки во Македонија: приклучете ни се уште денес!

Настани и вести

Сите вести

22 септември 2017 |Македонските библиотекари дискутираа за Глобалната визија на библиотеките

На 22 септември на покана на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје се одржа работилница IFLA Global Vision на која зедоа учество голем број на директори, библиотекари и претставници на библиотекарските здруженија.

Прочитај повеќе

22 септември 2017 |Покана за Дискусија за Глобалната визија на библиотеките

Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ срдечно Ве поканува да присуствувате на состанокот за дискусија за Глобалната Визија за библиотеките, кој ќе се одржи на 22.09.2017 во 11 часот во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје.

Прочитај повеќе

29.11.2014 |Трета средба на Ineli Balkans библиотекари - иноватори

Од 1-2 септември 2017 год. во Атина се одржа третата по ред конференција на INELI Balkans библиотекари - иноватори.

Прочитај повеќе

Од нашиот блог

Партнери и соработници

Фотографии од последните настани

Членство

Сакате да бидете наш член?