Инова Либ

Здружение за развој и иновации на библиотеки

Добредојдовте на страната на Здружението за развој и иновации на библиотеки ИНОВА ЛИБ кое е регистрирано на иницијатива на група ентузијасти, библиотечни професионалци и стручњаци со цел размена на вештини, знаења и ресурси помеѓу членовите на здружението и библиотечната заедница, заради остварување на пошироки заеднички интереси за развој на библиотеките во Р.Македонија. Успехот на ИНОВА ЛИБ ќе биде директен резултат на ентузијастичките напори на членовите на Здружението, затоа Ве покануваме да ни се придружите на овој добар пат кој ќе ни помогне да ги зајакнеме нашите вештини, нашите библиотеки. Направете го тоа за вашата библиотека и за сите библиотеки во Македонија: приклучете ни се уште денес!

Настани и вести

Сите вести

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОГРАМА ЗА ОБУКИ НА БИБЛИОТЕКАРИ

Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во рамки на проектот „Креативни умови ја креираат иднината", финансиран од Владата на САД, објавува повик до јавните библиотеки во Република Македонија за учество во програмата за обуки „Воведување на нови библиотечни услуги“.Повикот е отворен за сите јавни библиотеки кои се подготвени да во

Прочитај повеќе

КРЕАТИВНИ УМОВИ ЈА КРЕИРААТ ИДНИНАТА

Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ започна со имплементација на проектот „Креативни умови ја креираат иднината", финансиран од Владата на САД.Проектот има за цел преку воведување на нова библиотечна услуга за кариерно образование да им помогне на младите во подготовките за професионалните предизвици и понатамошно образование.

Прочитај повеќе

22 септември 2017 |Македонските библиотекари дискутираа за Глобалната визија на библиотеките

На 22 септември на покана на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје се одржа работилница IFLA Global Vision на која зедоа учество голем број на директори, библиотекари и претставници на библиотекарските здруженија.

Прочитај повеќе

Од нашиот блог

Партнери и соработници

Фотографии од последните настани

Членство

Сакате да бидете наш член?