20.02.2016 |Одржана четвртата седница на Извршен одбор на Инова Либ

Четвртата седница на Извршниот одбор на Инова Либ се одржа на 20 февруари во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје. Во присуство на поголемиот број на членови се дискутираше за активностите и работата на Инова Либ во 2015 и програмските активности предвидени за 2016 година.

Прочитај повеќе

29.11.2014 | Прва средба на Ineli Balkans иноватори

Од 26 – 29 ноември во Солун се одржа првата средба на 65 библиотекари иноватори од 12 балкански земји вклучени во проектот INELI-Balkans (International Network of Emerging Library Innovators in the Balkan region).

Прочитај повеќе