02-11-2018| Како до правилна одлука

Градската библиотека „Борка Талески“ од Прилеп се вклучи во обуките за професионален развој намнети за средношколци кои се од исклучителна важност за правилното насочување на учениците при изборот на нивната идна кариера и усогласување на понудата и побарувачката на пазарот на трудот.

Прочитај повеќе

27-10-2018| Обука за кариерно водење

Na 27 октомври во просториите на НУУ Библиотека „Гоце Делчев“ во Штип, Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ го започна циклусот на обуки за кариерно советување за средношколци. Оваа обука е дел од проектот „Креативни умови ја креираат иднината“ финансиран од Американска амбасада,

Прочитај повеќе