22 септември 2017 |Македонските библиотекари дискутираа за Глобалната визија на библиотеките

На 22 септември на покана на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје се одржа работилница IFLA Global Vision на која зедоа учество голем број на директори, библиотекари и претставници на библиотекарските здруженија.

Прочитај повеќе

05-06.07-2017| IFLA Global Vision - Дводневна работилница во Мадрид

На 5 и 6 јули во Мадрид во присуство на 36 претставници на библиотекарски асоцијации и библиотеки од цела Европа и претставници на секции на ИФЛА водени од претседателката на ИФЛА, Scheeder Donna, новоизбраната претседателка, Pérez‐Salmerón Glòria, генералниот секретар, Leitner Gerald, се одржа шестата регионална работилница на IFLA Global Vision.

Прочитај повеќе