29.11.2014 | Прва средба на Ineli Balkans иноватори

Од 26 – 29 ноември во Солун се одржа првата средба на 65 библиотекари иноватори од 12 балкански земји вклучени во проектот INELI-Balkans (International Network of Emerging Library Innovators in the Balkan region).

Прочитај повеќе

LoCloud дигитална библиотека

На 7-мај во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Скопје се одржа работилницата "LoCloud collections - платформа за дигитални библиотеки". За карактеристиките и можностите на презентирање на дигиталната граѓа што ги нуди оваа платформа за малите библиотеки, архиви и музеи зборуваа Бреда Карун, директор на ...

Прочитај повеќе

Седница на Извршен одбор

На 18 Октомври, во просториите на Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ од Радовиш се одржа втората седница на Извршниот одбор на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ.

Прочитај повеќе