Се одржа првиот тематски форум на јавни библиотеки

Во четврток, на 6 ти април 2017 година, во просториите на Скопски Саем се одржа првиот тематски форум, со фокус: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата. На форумот зедоа учество околу 100 учесници: претставници на различни нивоа на локалните власти, од Институтот за библиотекарство и други факултети, бизнис сектор,

Прочитај повеќе

Прв тематски форум: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата

На 6 ти април 2017 година на Скопски саем во Скопје, ќе се одржи првиот тематски форум: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата, кој е дел од иницијативата на EIFL-PLIP за Балканот за 2015-2016.

Прочитај повеќе