29.11.2014 |Втора средба на Ineli Balkans иноватори

Од 25-28 ноември 2016 во Софија, Р Бугарија ќе се одржи втората средба на мрежата на иноватори од јавни библиотеки од 11 држави кои ќе расправаат за постигнувањата во последната година и јакнењето на мрежата. Средбата е организирана во рамките на проектот ИНЕЛИ Балкан, од страна на грчката библиотечна асоцијација Future Library во соработка со Буга

Прочитај повеќе

28-30 септември 2016 |Тридневна работилница -„Јавно застапување и лобирање на библиотекии“

Во организација на Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ денес започна тридневната работилница на тема „Јавно застапување и лобирање за подобро финансирање на библиотеките во РМ“, која е дел од иницијативата на EIFL-PLIP (Електронски информации за библиотеки – Програма за иновативни библиотеки) за Балканот за 2015-2016,

Прочитај повеќе

19-20 maj 2016 | Работилница -„Јавно застапување и лобирање на библиотекии“

Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ во соработка со Библиотекарското здружение на Македонија имаат чест да Ве поканат на дводневна работилница наменета за директори на јавни библиотеки , претставници на библиотечни здруженија „Јавно застапување и лобирање на јавните библиотеки“.

Прочитај повеќе