22 септември 2017 |Македонските библиотекари дискутираа за Глобалната визија на библиотеките

На 22 септември на покана на Здружението за развој и иновации на библиотеки Инова Либ во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје се одржа работилница IFLA Global Vision на која зедоа учество голем број на директори, библиотекари и претставници на библиотекарските здруженија.

Прочитај повеќе

22 септември 2017 |Покана за Дискусија за Глобалната визија на библиотеките

Здружението за равој и иновации на библиотеки „ИНОВА ЛИБ“ срдечно Ве поканува да присуствувате на состанокот за дискусија за Глобалната Визија за библиотеките, кој ќе се одржи на 22.09.2017 во 11 часот во просториите на Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје.

Прочитај повеќе

29.11.2014 |Трета средба на Ineli Balkans библиотекари - иноватори

Од 1-2 септември 2017 год. во Атина се одржа третата по ред конференција на INELI Balkans библиотекари - иноватори.

Прочитај повеќе