Македонски библиотекари во студиска посета на библиотеки во Србија

Интернет клубот (библиотечната мрежа БИБЛИОТЕКИ ОД НАШЕТО ОПКРУЖУВАЊЕ и Регионалната мрежа BIBLIOTECA FUTURA) од 16 ти до 18 ти мај организираа студиска посета за колегите од Градската библиотека "Браќа Миладиновци" од Скопје, во репрезентативни библиотеки од овој 18 години одржлив проект на библиотекарството во Србија.

Прочитај повеќе

Се одржа првиот тематски форум на јавни библиотеки

Во четврток, на 6 ти април 2017 година, во просториите на Скопски Саем се одржа првиот тематски форум, со фокус: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата. На форумот зедоа учество околу 100 учесници: претставници на различни нивоа на локалните власти, од Институтот за библиотекарство и други факултети, бизнис сектор,

Прочитај повеќе

Прв тематски форум: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата

На 6 ти април 2017 година на Скопски саем во Скопје, ќе се одржи првиот тематски форум: Јавните библиотеки одговараат на реалните потреби на заедницата, кој е дел од иницијативата на EIFL-PLIP за Балканот за 2015-2016.

Прочитај повеќе