Глобална визија на ИФЛА

Учеството на библиотекари од целиот свет во дискусиите на Глобалната визија на Меѓународната федерација на библиотечни асоцијации и институции (ИФЛА), (International Federation of Library Associations and Institutions IFLA Global Vision претставува потфат што ќе генерира обединета патоказна карта за иднината на полето на библиотечната струка.

Прочитај повеќе

05-06.07-2017| IFLA Global Vision - Дводневна работилница во Мадрид

На 5 и 6 јули во Мадрид во присуство на 36 претставници на библиотекарски асоцијации и библиотеки од цела Европа и претставници на секции на ИФЛА водени од претседателката на ИФЛА, Scheeder Donna, новоизбраната претседателка, Pérez‐Salmerón Glòria, генералниот секретар, Leitner Gerald, се одржа шестата регионална работилница на IFLA Global Vision.

Прочитај повеќе

08-09.06.2017|Конференција на тема: Библиотеките – национален идентитет и разноликост

27 Национална конференција на Бугарската Библиотечно-информациска Асоцијација (ББИА) на тема „Библиотеките – национален идентитет и разноликост се одржа на 8-9 јуни во аулата на Софискиот универзитет "Св. Климент Охридски" во Софија.

Прочитај повеќе